Westernskydning

Hvad er westernskydning (Cowboy Action Shooting) ?

Westernskydning er en dynamisk skydesport hvor deltagere konkurrerer med skydevåben typer som var brugt i den tidsrum man kalder ”The Wild West”, fra cirka 1865 til 1890’er

Skytten bruger 2 single action revolvere, en lever eller pump action riffel og Dobbeltløbet, Pump Action eller Lever Action haglgevær.

Et ”Gun Rig” med plads til de 2 revolver samt et haglbælte til haglpatroner er også en del af uniformen.

Skydekonkurrencen sker i en Western scene/scenario både ved at skydningen gennemføres fra en westernkulisse fx en Saloon, og hvor deltagerne er iklædt western tøj for at fuldende en western situation.

Skydningen gennemføres i en skydesekevens kaldet en ”stage” hvor en skriftligt stagesbeskrivelse angiver hvordan skydningen skal gennemføres.

Skydningen gennemføres på tid, der starter ved et ”bip” fra en Timer (tidstager) som registrerer tiden for hvert skud. Ved sidste skud har man så den samlede tid.

Der skydes på Stålmål i forskelig størrelse og former, som markerer lydmæssigt og synligt en træffer og dermed også en forbier.  Til skydetiden lægge tillægstid for forbiere og andet, så det gælder om at skyde så hurtigt som muligt med ingen eller få forbiere og i den rigtige rækkefølge.

For hver eneste ”Stage” er der en ny stagesbeskrivelse, dvs. westernskydning hver gang giver en ny udfordring med en ny rækkefølge af våben og en ny måde at beskyde målene på.

Westernskydning er en ”venlig sport”, hvor alle fra unge til ældre menneske kan deltage i en af flere forskeligt klasser som er delt op mht. skydestil eller alder.  Det er meget normalt, at alle på banen hjælper skytten til at få en sjov oplevelse og hjælper hinanden med gode tips.

Skydningen er godkendt af Dansk Skytte Union og gennemføres ifølge SASS (Single Action Shooting Society) regler (Handbooks) fra USA.

Foregår lidt på denne måde ..